2011-04-27

Tygjakten

Just nu är den stora tygjakten i full gång - måste hitta rätt tyger till kollektionen och det snart! Men det är inte helt lätt att få tag på de där bra grossisterna (har de aldrig hört talas om sökmotoroptimering??) och jag är ju inte direkt van vid att leta någon annan stans än på nätet.

Idag tog jag bilen till Mölndal för att botanisera bland tygrullar på AG Perssons lager, men vilken besvikelse! De hade inte ens själva koll på var olika kvaliteter låg någonstans och sa bara att "det ligger lite huller om buller", vilket faktiskt var helt korrekt. Trikåer (det lilla som fanns) var utspritt lite på måfå och inte ens en vanig bomullsjersey gick att hitta.

Dock sprang jag på en annan kvalitet som jag letat efter och till min stora lycka i rätt färger - men såklart till ett lite mindre förmånligt pris. Inte en endaste ekorulle heller gör att det blir stor tumme ner för AG Persson.

I övrigt så svämmar arbetsrummet just nu över av tygprover från diverse leverantörer, de ena lite finare än de andra. Nu hoppas jag på en ekoleverantör som jag just pratade med i telefon, men det kan nog ta ett tag att få proverna därifrån.

Bara att leta vidare..

2011-04-26

Hur gick det då?

Jo, Sofia och alla ni andra: Det gick bra!

Jag trodde på något sätt att jag skulle stå där ordlös och inte veta vad jag skulle säga, men tre och en halv minut går ju väldigt fort och jag hann såklart inte ens med allt jag ville få fram. Men det viktigaste kom med och det är ju det som räknas.

Nu har jag njutit av en lång och varm påskhelg i Värmland och är supertaggad inför veckan som innebär många timmar framför symaskinen och förhoppningsvis en eller två timmar i solen.

Beställningar och förberedelser inför Basaren (ni har väl inte glömt boka in 14:e maj?), kanske ett eller annat samtal till banken. Fullt ös! :)

2011-04-19

2011-04-19

Imorgon ska jag presentera min företagsidé i ett kort format på 3,5 minuter. 7 powerpointbilder som visas i 30sek vardera. Tanken är att jag ska få feedback från de som lyssnar efteråt men alltså det här är så svårt. Jag är så långt gången i den här processen nu så jag vet inte riktigt vad det är för feedback jag ska fråga efter.

Och så är jag ju naturligtvis ute i allra sistaste sekunden.

2011-04-14

invasionen


We will take over the world. You will obey.


Ut ur dimman

Äntligen, äntligen äntligen har jag fått beskedet som jag väntat på! Startaegetbidraget är i hamn och nu kan jag äntligen börja jobba på riktigt.

Det finns massor att göra inför Basaren och dessutom har jag en del beställningar som väntar. Nu kör vi!

2011-04-06

I god tid

I höstas medverkade jag på en tillställning som kallas "Basaren", det är som en liten minimässa för små designers som vill visa upp sig.
Det var där jag träffade Patricia, som har sitt eget fantastiska klädmärke Isela. Hon kom fram till mig och sa att hon nog hade lite kontakter och erfarenheter som jag kunde ha nytta av. Och det var då som vägen mot Cloo Collection liksom tog fart. Jag har Patricia att tacka för så otroligt mycket. (Det är hon som drar med mig runt på tygmässor och leverantörer tex. Guld.)

Nåväl, då i höstas fick jag reda på att jag skulle medverka i allra sista stund och var tvungen att kasta ihop lite grejer för att ha något att visa upp. Nu när det är dags igen den 14:e maj och den här gången ska jag vara lite bättre förberedd. Därför ser det nu ut såhär på arbetsbordet:




20 kusinkaniner innebär: 40 öron (80bitar)
+ 40 ben (80 bitar) + 40 armar (80 bitar) + 20 huvuden (60 bitar) + 20 kroppar (60 bitar) + 20 svansar (40 bitar) = 400 tygbitar. 400.


2011-04-04

2011-04-04

Ännu ett möte angående startaegetbidraget avklarat, den här gången hos Personalstrategerna (som visade sig vara AF:s utomstående konsulter). Lite nervöst faktiskt, kvinnan jag träffade hade läst min affärsplan och skulle nu efter detta möte skriva en rekommendation.

Så jag fick pitcha min affärsidé kan man säga, berätta om Cloo och hur jag tänkt lägga upp det, vad jag själv har för bakgrund osv. Och hon satt med allvarlig min och lyssnade på mig, ställde lite följdfrågor och sippade på sitt vattenglas. Men sen sprack hon upp. Hon tyckte att jag gjort ett enastående jobb med budgetar och analyser och verkade mycket positiv!

Nu är det upp till AF att besluta, så förhoppningsvis kan jag få ett besked ganska snart. Äntligen.

2011-04-01

Inte ens rocktischan..

... får vara ifred från puffiga volangärmar och glitter. Man måste ju se att det är en tjej som ska ha den.



På en hylla på den annars helt rosa/blommiga barntjejavdelningen på HM.