2011-04-27

Tygjakten

Just nu är den stora tygjakten i full gång - måste hitta rätt tyger till kollektionen och det snart! Men det är inte helt lätt att få tag på de där bra grossisterna (har de aldrig hört talas om sökmotoroptimering??) och jag är ju inte direkt van vid att leta någon annan stans än på nätet.

Idag tog jag bilen till Mölndal för att botanisera bland tygrullar på AG Perssons lager, men vilken besvikelse! De hade inte ens själva koll på var olika kvaliteter låg någonstans och sa bara att "det ligger lite huller om buller", vilket faktiskt var helt korrekt. Trikåer (det lilla som fanns) var utspritt lite på måfå och inte ens en vanig bomullsjersey gick att hitta.

Dock sprang jag på en annan kvalitet som jag letat efter och till min stora lycka i rätt färger - men såklart till ett lite mindre förmånligt pris. Inte en endaste ekorulle heller gör att det blir stor tumme ner för AG Persson.

I övrigt så svämmar arbetsrummet just nu över av tygprover från diverse leverantörer, de ena lite finare än de andra. Nu hoppas jag på en ekoleverantör som jag just pratade med i telefon, men det kan nog ta ett tag att få proverna därifrån.

Bara att leta vidare..

3 kommentarer:

 1. Ja, det är ju svårt att hitta bra tyg till hemmaprojekt så jag kan verkligen förstå din frustration! Varför är tygbranschen så hopplöst efter?!

  SvaraRadera
 2. hej Maria!
  har du funderat nått på att använda lyocell? det har en otroligt bra kvalite, mjuk och skön, otroligt fint fall, bra slitstyrka och tillverkningsprocessen är relativt miljövänlig, vatenmängden som används är bara 1% gemfört med bommulstygtillverkningen, och 99% av kemikalierna som används vid tillverkningen återanvänds.
  skulle du vara intresserad kan du ta kontakt med www.trikaby.se och be om tygprover, de skickar mer än gärna.

  SvaraRadera
 3. Hej, bra tips där med lyocell. Har hört ordet men inte haft koll på vad det är. Trikåby träffade jag på Nordic Fabric Fair och har fått en del tygprover från dem, men kanske ska kolla upp lyocell också.

  Tack!

  SvaraRadera