2011-05-26

Om allt som händer

Cloo Collection är på frammarsch och det har hänt otroligt mycket de senaste veckorna. Vet inte om jag kan skriva om allt men jag ska försöka ge er en uppdatering på de största nyheterna.

Som ni ju vet är min enskilda firma registrerad, men den kommer antagligen avregisteras igen inom kort då Cloo blir aktiebolag (!). Två st andra företag kommer att gå in med hjälp och kapital för att Cloo ska kunna komma igång lite snabbare, vilket i sin tur innebär att jag får lite större svängrum och första kollektionen kommer att bli en hel del större än vad som var tänkt från början. (Och så kommer jag att kunna skriva VD på mitt visitkort. Det är lite coolt faktiskt.) 


Kollektionen, ja! Plaggen är ivägskickade till fabrik för kostnadsanalys och får vi en bra offert drar hela produktionsprocessen igång väldigt snart. Fabriken har lovat att plaggen ska kunna levereras i Augusti och vi räknar i så fall med att komma igång med webshop/försäljning första september. Det kommer alltså vara fullt ös hela sommaren med allt som måste förberedas i form av tillbehör, webshop, fraktavtal osv.

Dessutom flyttar jag hemifrån nästa vecka och in i min egen ateljé på Sockerbruket 17 i Göteborg. Där kommer jag ingå i ett kreativt kontorskollektiv vid namn House of Win Win som fram tills för ett år sedan ungefär bara höll till i sina fantastiska lokaler på Tredje Långgatan. Nu finns de då även på det gamla sockerbruket vid Röda Sten, fantastiskt fina gamla fabrikslokaler precis vid havet. Kommer att göra en sommar full av jobb lite lättare.
Lovar att uppdatera med bilder från mitt eget rum så snart jag är inflyttad.

I övrigt så raggas det just nu kompetenta stryrelsemedlemmar, det hålls möten med lapp/knapp/dragkedjeleverantörer och så beställs det ny dator. Allt är ju naturligtvis bara helt underbart roligt.




Bilder från http://win-win.se/


2011-05-24

Uppsytt TILL SALU

Ny sida uppe nu, där ni kan köpa provplagg, testmodeller, gamla modeller och färdiga plagg som redan finns uppsydda.

Klicka på fliken ovan eller HÄR för att komma rätt!

2011-05-22

Retro Twopiece

Många undrar när plaggen kommer att finnas ute i handeln och jag kan bara hoppas på att allt går enligt planera vilket i så fall innebär att det finns webshop och kollektion uppsydd i mitten av Augusti.

Men misströsta inte! Tills dess kommer det nu finnas lite plagg här på bloggen. Provplagg, testmodeller och övriga plagg som jag syr upp när jag har lite tid över. Kika under kommande fliken "Uppsytt till salu" som ploppar upp längst upp på sidan om ett par dagar.

Först ut är det här coola twopiece-setet med byxa och linne som Leffe fick prova idag. Tyget har jag begränsat av och kommer aldrig att komma över igen, men räcker till kanske fyra set till (strl 62/68 eller 74/80). Gillar verkligen att ränderna går på diagonalen!

Hör av er om ni är sugna på ett set a 380:-. Först till kvarn, naturligtvis.


2011-05-16

Hemma igen

Så var Basaren över för den här gången! Måste säga att det var mycket bättre än förra gången, lokalen på Varbergs Fästning är helt fantastisk och det kom kanske dubbelt så mycket folk i år. Så här fint såg bordet ut innan portarna öppnades, sen tog det inte lång tid innan ungefär hälften var borta. 






2011-05-12

Inför Basaren

Packar in det sista i bilen nu inför tripp neråt Varberg imorgon. Först har jag ett möte med banken och sen passar jag på att fixa lite annat smått inför lördag.

Idag har ägnats helt åt de sista förberedelserna. Lappar, visitkort, skyltar... Skrivaren är nog lite småtrött kan jag tänka mig.

Såhär kommer det i alla fall se ut på lördag - Våren till ära lite färg!




Och för er som ännu inte bestämt er för att komma: Nu bestämmer jag åt er! Bara att packa plånboken och ta sig till Basaren. All info hittar ni såklart HÄR.


2011-05-04

sweetcheeks



Gullunge i kollektionens andra klänning. Kallad Hamsterdress - kan ni gissa varför?


Om halsen

Det har varit en spännande dag med lokalkik och ärenden. På eftermiddagen en fotosession med ljuvlig liten Tilda som fick stå modell för några nya plagg, bland annat Sjalen (som inte har något fyndigare namn än). Den är så fiffig förstår du, en härlig mjuk och snygg sjal med massor av tyg men utan besvären med knytning och lindande flera varv. Ett gäng sjalar kommer att åka med till Basaren är det tänkt, så passa på att roffa åt er en där.

Jo lokalen var kalasfin men kanske inte helt rätt för mig. Imorgon blir det span på en till - och den, den hoppas vi på.




Mycket tyg runt halsen ska det vara, men ändå lätt att ta på och av.



2011-05-03

Det våras

Mina vänner, ni anar inte hur mycket spännande som är på gång just nu! I slutet av förra veckan damp det ner en stor bakelse i knät på mig och jag kommer nog sätta tänderna i den men ska bara kolla runt på lite fakta först.

Och imorgon ska jag iväg och kika på en lokal som jag hoppas på, det känns helt fantastiskt.

Det är vår nu!

2011-05-02

Storkusin



På Basaren i år ska alla utställare skänka ett bidrag till en auktion där alla pengarna går till välgörenhet. Temat för bidragen är vatten och vind, och vad passar då bättre än en Kusin Kanin i megaformat iförd regnjacka och stövlar? Kom och buda vetja.