2011-01-02

2011-01-02

Eftersom jag inte är varken rik eller jobbar vid sidan om min företagsstart så vore det väldigt bra för mig om jag kunde få ett så kallat "startaegetbidrag". Det kan man få om man är arbetslös och har en bra affärsidé och det motsvarar summan man skulle ha fått i a-kassa under sex månader. Man får inte ha tjuvstartat dock, vilket är anledningen till att jag inte registrerat min firma än.
Problemet är att jag inte har varit arbetslös speciellt länge. En månad ungefär har gått sedan jag anmälde mig arbetslös, och under den tiden har jag hunnit bli kängad ordentligt på arbetsförmedlingen. "Du kommer nog inte att få något bidrag, du har ju inte varit arbetslös mer än ett par veckor" fick jag höra. 

Va?

Pengarna skall alltså i första hand gå till de som varit arbetslösa i flera år och som inte på något annat sätt verkar kunna komma ut i arbetslivet. 

Va?

Så jag som kommer dit med en hållbar affärsidé och världens driv, jag kan inte få hjälp att förverkliga min företagsidé? Jo, om jag går arbetslös i några år först. Några år. 

Damn you AF. Jag tänker ge mig fasen på att få det där ändå. You wait and se.1 kommentar: