2011-01-06

Kragen från H.

Idag har jag äntligen blivit pigg nog att jobba ordentligt och visst, det har blivit en den gjort men jag fastnar på en tröja vars krage jag försökt få till kanske åtta gånger nu. Det är en ganska speciell fyrkantskrage och egentligen kanske jag bara borde kasta bort skissen till den här tröjan, men jag kan inte. Jag MÅSTE få till den.

Ritar, klipper, syr, slänger. Börjar om. Ritar, klipper, syr, slänger.

På tal om misslyckanden så finns det en kategori sömnadsdetaljer som jag helt enkelt inte går så bra ihop med. Jag misslyckas med kanske 45% av alla knäppningar. Här nedan en rangordnad lista, sämst sist:

- Dolda dragkedjor. Syns alltid.

- Tryckknappar. Jag gillar dem egentligen, men det finns en typ av ond cirkel runt användandet som privatperson: Antingen köper man knappar från PRYM med tillhörande tång och får ett perfekt resultat, till en kostnad av ca 7 kr per knapp. (!) Det är så galet dyrt att jag mått illa varje gång jag köpt ett paket, som dessutom endast finns i 10-pack.
Eller så köper man en billigare sort med tillhörande extremt mycket sämre tång och spenderar halva dagen med att trycka fast, bända loss och försöka igen. Tillslut är tyget förstört och man får slänga hela plagget som annars skulle varit helt klart. (Och självklart fungerar inte de billiga knapparna att sätta fast med den bra tången, det vore ju en alldeles för enkel lösning på problemet.)

- Knapphål. Djävulens påfund. Har man väl lyckats få ett lagom långt, lagom jämnt och på rätt plats går alla trådar alltid upp när knapphålet ska öppnas upp.


2 kommentarer:

  1. Vill tipsa dig om att man kan köpa Pryms tryckknappar betydligt billigare hos Bibbis Textil. Hon är en sömmerska som säljer massor av sybehör och levererar jättesnabbt! T ex kostar 50-pack jerseyknappar 140 kr, dvs 2,80 kr per knapp. www.bibbistextil.se och så finns alla sybehör i en PDF under Mitt sortiment.
    Lycka till med kollektionen!
    /Linda W

    SvaraRadera
  2. Åh, vilket kanontips! Måste kollas upp. Tack!

    SvaraRadera