2011-02-10

Tillägg om glasburkar

Det där med att skriva argumenterande text när man nyss är hemkommen från gymmet, inte har sovit på ett par nätter och är så trött att man knappt kan stå är inte något jag kan rekommendera för er, mina kära läsare.

Som min kära bror påpekade i kommentaren till inlägget nedan så är det ju inte så miljöfarligt med barnmatsburkar eftersom de är i glas och väldigt lätta att återvinna. 
Vikten däremot är som han säger ett problem, då glasburkar väger otroligt mycket mer än pappersförpackningar och därför kostar mer både i miljö och pengar att frakta. (Och frakten var ju såklart min nästa punkt att ta upp vid ett senare tillfälle.)

Men det är också så att långt ifrån alla hushåll är så noga med att återvinna glas på rätt sätt, många av barnmatsburkarna hamnar rakt ner i hushållssoporna och där gör de då rakt ingen nytta. Tunga sopor bidrar återigen till dyr och bensinkrävande transport, dåligt på alla sätt. 

Dessutom är det hemskt tungt att bära hem alla dessa glasburkar från affären, så jag tycker ändå att det vore bättre med papper. Punkt.

2 kommentarer:

 1. Skönt att någon tar upp det här med alla dessa förpackningar! Jag håller med, det borde verkligen finnas tetrapack! Hipp har fruktpuré i små plastlådor (med papp runt såklart) men annars är det väl mest glasburkar.
  Men jag håller inte med om att glas är särskilt miljövänligt eftersom det är lätt att återvinna. Utöver det du skriver så måste glas hettas upp till väldigt höga temperaturer för att kunna smältas och göra nya burkar av. Och det kräver ju mycket energi!
  Jag ser fram emot att kunna köpa dina snygga OCH miljövänliga barnkläder!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Tack Sofia! Hipps små plastförpackningar har jag sett, de fungerar ju lite bättre i sopväg eftersom de kan staplas i varandra och på så sätt ta mindre plats. Men så är de ju av plast.. ;)

  SvaraRadera