2011-01-27

Den specifika världen

Jag undersöker självklart alla möjliga sätt att kunna få hjälp i min företagsstart, och passade på att reservera en bok på biblioteket som jag fick hämta ut idag:


Klockrent kanske ni tänker. Det tänkte jag i alla fall, tills jag insåg att 290 av stipendierna ser ut ungefär såhär:


Ska man inte vara dygdig dotter till en tjänsteman vid örlogsflottan så ska man vara fattig, gudfruktig änka i Sölvesborg som gjort sig känd som knypplare. Då kan man få casha in - typ 350:-. Om man har tur.

5 kommentarer:

 1. Jamen, det passar ju dig som handen i handsken Maria!
  Fattig - Check!
  Ja varför annars söka starta företag-bidrag?
  Gudfruktig - Check!
  Jag har ju själv sett er rosa Jesus där hemma.
  Sölvesborg - Check!
  Svensk stad som svensk stad.
  Knypplare - Check!
  Ja, alltså, knyppling/hantverk/sömnad/virkning... Same shit different name.

  Eller hur var det nu?

  SvaraRadera
 2. Men änka då? Charles är ju faktiskt fantastiskt levande. ;)

  SvaraRadera
 3. Oj.. jag såg inte det där med änka... Damn! Det är kört... Ledsen! Det var ju så nära.

  SvaraRadera
 4. Det där upptäckte jag också när jag sökte stipendier för utlandsstudier...gärna född, döpt eller konfirmerad i nån liten byhåla någonstans, gudfruktig kvinna, gärna som studerat hemkunskap eller dyl. Eller väldigt specifika stipendium som typ att man skulle dela ut glasögon till barn i papa nya guinea. Det är svårt att hitta i stipendiedjungeln! Det kan definitivt vara värt att testa typ sånt här: http://www.stipendier.se/ Där de hjälper dig att hitta rätt stipendier, fast det kanske du redan har hittat...jag vill minnas att jag hittade ett gäng bra stipendier via global grant också. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Global Grant ska kollas upp! Testade stipendier.se, men jag är lite rädd för att betala när jag inte vet vad det blev för resultat. Man får ju bara veta hur många träffar, känner mig osäker på att jag fyllt i formuläret rätt osv.. Tack!

  SvaraRadera